Home » Local » Razie în Bârlad! Poliția Rutieră, RAR-ul și Inspecția Muncii au dat amenzi, au reținut permise și certificate de înmatriculare

Razie în Bârlad! Poliția Rutieră, RAR-ul și Inspecția Muncii au dat amenzi, au reținut permise și certificate de înmatriculare

Astăzi, 18 octombrie 2022, în intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Bârlad și Serviciul Rutier Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR) Vaslui și specialiști ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din municipiul Bârlad și zona arondată, în vederea verificării operatorilor de transport în regim taxi.

Activitățile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, în regim taxi.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 30 vehicule ce asigurau transport în regim taxi, legitimate peste 35 de persoane și testați alcoolscopic 10 conducători de vehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.700 de lei, 24 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 3 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 (privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere).

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere, retrase 6 certificate de înmatriculare și dispuse 2 imobilizări de autovehicule (operatori care funcționau cu autorizația taxi expirată).

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: