Home » National » Termoenergetica București începe probele de furnizarea a agentului termic

Termoenergetica București începe probele de furnizarea a agentului termic

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, vor începe probele la cald pentru furnizarea încălzirii pentru consumatorii din Capitală, având în vedere îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege. Operaţiunea se va derula progresiv. Termoenergetica a început deja furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni şi altor instituţii care au solicitat acest lucru, transmite News.ro.

”Potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici. Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Termoenergetica.

Conform sursei citate, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopţii.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*