Home » Business » Antreprenorii vasluieni avertizează Guvernul României: Facturile uriașe la energie și gaze falimentează IMM-urile!

Antreprenorii vasluieni avertizează Guvernul României: Facturile uriașe la energie și gaze falimentează IMM-urile!

de Dănuț CIOBANU 

Prețurile foarte mari la facturile de gaze și energie electrică vor falimenta multe societăți de la nivel local. Fără resurse financiare și cu aceste crize energetice prelungite pe mai mulți ani, firmele vor fi obligate să închidă activitatea. Oamenii de afaceri vasluieni trag un semnal de alarmă și avertizează Guvernul României să adopte măsuri urgente pentru stabilizarea prețurilor.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că firmele o vor duce foarte greu din cauza costurilor cu energia. Antreprenorii acuză situația din piață unde gazele naturale sunt vândute de producători cu un anumit preț în exterior și sunt apoi vântute în țară la niște tarife mult mai mari.

„Eu cred în înțelepciunea guvernanților să găsească soluții grabnice, nu să dea legi pe care să le modifice și să producă modificări la modificări. România este producătoare de gaze și energie și are posibilitatea să pună în funcțiune o serie de instalații care să producă la capacitate maximă agent termic, energie și să fie deschise noi exploatații de gaze”, a explicat Ionel Constantin.

Fără investiții în acest domeniu al producției multe firme se vor închide, a adăugat Ionel Constantin, din cauza prețurilor foarte mari.

„În câțiva ani mai grei, multe firme se vor închide din cauza lipsei banilor”, a concluzionat Constantin.

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a precizat că în actualul context economic locurile de muncă sunt în pericol, pentru că niciun agent economic nu își permite să plătească angajații în condițiile în care nu poate să își comercializeze produsele finite.

„Mediul economic traversează foarte greu această perioadă. La prețul de producție se adaugă cheltuieli mult mai mari cu energia, iar toate acestea se reflectă asupra prețului final, care va fi vândut și foarte greu de vândut. În al doilea rând, pentru a mai menține forța de muncă orice agent economic cred că trebuie să mărească salariile, astfel încât să fie competitive cu UE sau să facă față consumului zilnic”, a explicat Ioan Ciupilan.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*