Home » National » Premierul Nicolae Ciucă a semnat primele contracte de finanțare destinate protecției mediului, susținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Premierul Nicolae Ciucă a semnat primele contracte de finanțare destinate protecției mediului, susținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: 
„Vom înființa în toată țara 565 de centre de colectare cu aport voluntar, cu o sumă alocată de 590 de milioane de euro. Ajutăm comunitățile locale să-și extindă infrastructura de colectare separată a deșeurilor și să pună mai mare accent asupra reciclării.
Pentru cetățeni, aceste centre vor fi soluția gratuită pentru acele deșeuri din gospodării care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate: mobilier uzat, anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase sau din construcții și demolări.
Infrastructura de colectare voluntară este complementară celorlalte măsuri şi proiecte derulate prin Ministerul Mediului.
Ne-am asumat, prin PNRR, investiții de peste 1,2 miliarde de euro, pentru atingerea unui obiectiv ambițios: maxim 10% din deșeurile municipale generate la nivel național să mai ajungă la depozitare, până în 2030.
Prin realizarea investițiilor în centrele pentru aport voluntar, dar și a celorlalte componente din PNRR destinate managementului eficient al deșeurilor – insulele ecologice digitalizate, centrele integrate pentru marile orașe și instalațiile de reciclare – precum și implementarea Sistemului de Garanție-Returnare pentru ambalaje, România va realiza cu succes tranziția de la o societate a consumului, la o societate a reciclării. Am încredere că prin intermediul autorităților, dar și prin acțiunea voluntară, conștientă a fiecăruia dintre noi putem să îndeplinim acest obiectiv.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*