Home » Administratie » CJ Vaslui se digitalizează! Instituția aderă la Sistemul Național Electronic de Plată online

CJ Vaslui se digitalizează! Instituția aderă la Sistemul Național Electronic de Plată online

Județul Vaslui se va înregistra în Sistemul Național Electronic de Plată online și în sistemul Ghișeul.ro. Cheltuielile privind înregistrarea în sistemul electronic de plată şi interfaţarea, inclusiv cele aferente conectării la acestea, sunt suportate de la bugetul local al județului Vaslui. Practic, prin înregistrarea în acest sistem, se introduc mijloacele electronice de plată în relația cu beneficiarii de servicii publice de interes județean.

Comisioanele aferente plății electronice cu cardul vor fi suportate de către: plătitor, pentru comisioanele aferente serviciilor de plată percepute de către furnizorul său de servicii de plată; beneficiarul plății, pentru comisioanele aferente serviciilor de plată percepute de către furnizorul său de servicii.

Comisioanele percepute de furnizorii de servicii pentru operațiunile de tranzacționare online cu cardul bancar sau alte mijloace electronice de plată, aferente încasării obligațiilor de plată prin intermediul SNEP, nu vor depăși tarifele maximale aprobate prin decizie emisă de către Autoritatea pentru Digitalizarea României cu avizul Ministerului Finanțelor Publice.

„Interesul major al Consiliului Județean (CJ) Vaslui este acela de digitaliza instituția și de a facilita accesul la serviciile de administrație publică. În strânsă legătură cu situația pandemică actuală, oferirea de alternative digitale în relația cu CJ Vaslui este necesară”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Pe parcursul anului 2020, CJ Vaslui a încasat taxe, prin casierie, în sumă de 109.625 lei, iar în anul 2021 – suma de 113.560,52 lei. Costul estimat al comisioanelor pentru tranzacțiile cu card și online prin Ghiseul.ro este aproximat la 3000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: