Home » Local » Alocare de 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea parcurilor de joacă pentru copii din municipiul Vaslui

Alocare de 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea parcurilor de joacă pentru copii din municipiul Vaslui

Creșterea prețurilor la materialele de construcții afectează și proiectul „Reabilitare parcuri de joacă pentru copii” din municipiul Vaslui. Pentru ca investiția să se deruleze în continuare,. Consiliul Local Vaslui va actualiza indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ca urmare a actualizării devizului general.

Ajustarea s-a realizat la solicitările de plată, exclusiv pentru restul de executat la data intrării în vigoare a legislației care prevede ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică

Valoarea totală a obiectivului de investiţii conform devizului general actualizat este de: 2.768.145,29 lei fără TVA, din care C+M 1.747.471,11 lei fără TVA; 3.286.640,68 lei, inclusiv TVA, din care C+M 2.079.490,62 lei inclusiv TVA.

„Determinarea preţului final al contractului se realizează în baza situaţiei centralizatoare care va cuprinde totalitatea cheltuielilor efectuate în baza contractului, inclusiv în baza actelor adiţionale la acesta, însuşită de executant, diriginte de şantier şi aprobată de autoritatea contractantă, prin încheierea unui act adiţional la contract, iar preţul final al contractului de achiziţie publică trebuie să se încadreze în valoarea indicatorilor tehnico – economici actualizaţi, după caz, aferenţi obiectivului de investiţii care face obiectul contractului, aprobaţi potrivit legii”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: