Home » Local » Căruțași amendați! Polițiștii vasluieni au dispus testări alcooltest pentru mai mulți conducători de atelaj

Căruțași amendați! Polițiștii vasluieni au dispus testări alcooltest pentru mai mulți conducători de atelaj

În perioada 22-23 octombrie 2022,  polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru depistarea și aplicarea măsurilor legale față de persoanele care conduc vehicule în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui în perioada 22 – 23 octombrie 2022, în intervalul orar 15.00 – 04.00, cei 55 de polițiștii participanți au verificat peste 665 de vehicule și legitimat peste 790 de persoane, fiind dispuse 447 de testări alcooltest (dintre care 19 pentru căruțași și 12 pentru bicicliști).

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 149 de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste 66.500 lei, dintre acestea 134 fiind pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice. Astfel, 15 sancțiuni au fost aplicate căruțașilor și 7 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

De asemenea, au fost reținute 14 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost conducere sub influența alcoolului (7) și alte cauze (7).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 5 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (4) și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(1).

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: