Home » National » Videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii şi misiuni externe

Videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii şi misiuni externe

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, au avut luni, 24 octombrie, prin sistemul de videoconferință, o întâlnire cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii și misiunile externe din Bosnia și Herţegovina, Kosovo și Polonia.

 

De asemenea, oficialii MApN s-au adresat și militarilor aflați la posturi în străinătate, inclusiv în misiuni individuale, sub mandat NATO, UE și ONU.

 

Ministrul apărării naționale și șeful SMAp i-au felicitat pe militari cu prilejul Zilei Armatei României, le-au urat succes în misiunile pe care le îndeplinesc, le-au mulțumit pentru eforturile pe care le depun zi de zi și pentru modul în care colaborează cu militarii din țările aliate și partenere.

 

Cei doi oficiali ai MApN le-au spus militarilor că siguranța și securitatea lor reprezintă priorități ale conducerii instituției, indiferent de locul în care își desfășoară misiunile.

 

„Din păcate, după mai bine de șapte decenii de la încheierea războiului care a devastat, la mijlocul secolului XX, Europa și lumea întreagă, continentul nostru se confruntă din nou cu ororile unui conflict absurd și nedrept, care se manifestă foarte aproape de granițele noastre”, a spus ministrul apărării naționale.

 

Ministrul Dîncu a evidențiat măsurile adoptate de țara noastră pentru consolidarea capacităților naționale de apărare, precum și dispunerea unitară și eficientă a forțelor aliate pe flancul estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, prin pre-poziționarea de tehnică și echipamente defensive esențiale și construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc de est.

 

„Cu cei peste 5.000 de militari aliați dislocați în prezent pe teritoriul național, care se instruiesc împreună cu cei români, țara noastră este mai bine protejată și apărată, atât terestru, cât și aerian sau naval,” a arătat ministrul Vasile Dîncu.

 

Șeful Statului Major al Apărării a remarcat contribuția adusă de militarii români la asigurarea securității Europei. „Dumnevoastră purtați Drapelul Național peste hotare. Alături de aliați, acționați pentru menținerea stabilității în Balcani și consolidarea flancului estic. Prin misiunile dumneavoastră, dați măsura profesionalismului Armatei României în teatrele de operații”, a transmis generalul Daniel Petrescu.

 

În final, cei doi oficiali ai MApN i-au reasigurat de importanța misiunilor pe care le îndeplinesc, acolo unde țara are nevoie, le-au spus că reprezintă „adevărați ambasadori ai României în străinătate” și le-au urat „La mulți ani!” cu prilejul Zilei Armatei României.

 

***

În prezent, aproximativ 500 de militari români se află în misiuni și operații sub comandă sau mandat NATO, UE și ONU.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: