Home » Local » Campanie IPJ Vaslui: „CONDUITA PREVENTIVĂ SALVEAZĂ VIEŢI”

Campanie IPJ Vaslui: „CONDUITA PREVENTIVĂ SALVEAZĂ VIEŢI”

Zilele trecute, în cadrul unei școli de șoferi din municipiul Bârlad, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui  au organizat  o activitate preventivă  în cadrul campaniei „CONDUITA PREVENTIVĂ SALVEAZĂ VIEŢI.”

În cadrul acestei activități au participat un număr de 38 de cursanți (80% din aceștia având vârste cuprinse între 18 și 20 de ani), care au fost instruiți cu privire la regulile  de conduită preventivă în trafic.

Totodată, a fost prezentat un material videografic, care cuprinde cele mai dese tipuri de accidente rutiere, respectiv cele cu victime, cele ușoare, grave și mortale. De asemenea, a fost abordat  ca topic de discuție, felul în care accidentele sus-menționate ar putea fi evitate.

Prin derularea campaniei se urmărește atragerea atenţiei asupra riscului pe care îl implică un comportament teribilist la volan, fiind prezentate prevederile legii, statistici şi aspecte cazuistice privind accidente grave de circulaţie produse din acest motiv.

Scopul principal al campaniei îl constituie conştientizarea tinerilor asupra riscului accidentelor rutiere în condiţiile unei conduite imprudente şi/sau agresive, precum şi a gravităţii consecinţelor în cazul nerespectării normelor rutiere şi determinarea tinerilor conducători auto să  adopte o conduită preventivă, care să permită evitarea angrenării în accidente de circulaţie.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: