Home » Local » Aducțiunile de gaze naturale se dezvoltă în comunitățile rurale. Investiții în satele Chițoc și Corbul

Aducțiunile de gaze naturale se dezvoltă în comunitățile rurale. Investiții în satele Chițoc și Corbul

UAT-urile din județul Vaslui continuă investițiile în dezvoltarea aducțiunilor cu gaze baturale. Este și cazul satelor Chițoc și Corbul din comuna Lipovăț, care vor avea gaze naturale până la sfârșitul acestui an. Proiectul este susținut financiar printr-un credit contractat la Trezorerie de către autoritățile locale.

Primăria Lipovăț a consultat populația în legătură cu acest împrumut, iar cum cetățenii s-au declarat de acord cu această acțiune, a fost tras un credit de 28 miliarde de lei vechi.

„În localitatea Lipovăț, reședința de comună, este deja alimentare cu gaze de cinci ani, iar acolo beneficiază de acest serviciu 1.600 de gospodării. În cele două sate se estimează că se vor branșa la instalații de gaze peste 900 de locuințe. Constructorul care este din Târgul Mureș lucrează foarte rapid și a promis că lucrările vor fi finalizate până la data de 20 noiembrie 2022, după care începe branșarea locuințelor la instalațiile de gaze”, a spus Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.

Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale din  județul Vaslui a demarat începând cu anul 1993. La această dată, în afara centrelor urbane, în mediul rural există un procent de extindere al infrastructurii de 21%. În anii următori, extinderea se va dubla, iar motorul financiar al acestor investiții este Programul ”Anghel Saligny”. Comuna Grivița, Muntenii de Sus, Văleni și Solești sunt primele UAT-uri care au primit bani pentru rețelele de gaze.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: