Home » Administratie » Liberalii acuză conducerea CJ Vaslui: „Prezența dumneavoastră pe scenă și hora în fața hușenilor ne costă întregul județ 200.000 de lei”

Liberalii acuză conducerea CJ Vaslui: „Prezența dumneavoastră pe scenă și hora în fața hușenilor ne costă întregul județ 200.000 de lei”

de Dănuț CIOBANU            

Liberalii au acuzat conducerea CJ Vaslui că „aruncă banii pe geam”, în cazul finanțării Zilelor municipiului Huși. Consilierii din opoziție s-au arătat indignați deoarece pentru comuna Boțești nu se găseasc fonduri, iar Hușul primește 200.000 de lei pentru „prezența dumneavoastră pe scenă și hora în fața hușenilor”. În acest fel, au acuzat liberalii, se încearcă o finanțare pe sub masă a unor UAT-uri. 

Consilierii liberali s-au contrat puternic cu conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui la dezbaterile legate de rectificarea a VII-a a bugetului local. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a propus un amendament prin care municipiul Huși primea suma de 200.000 de lei pentru plata unor datorii.

Liberalii au venit și ei cu un amendament, prin care au solicitat o alocare de 100.000 de lei comunei Boțești pentru susținerea activității centrului social din localitate.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus consilierilor din opoziție că sunt asigurate cofinanțările la proiecte pentru ca UAT-urile să atragă fonduri.

„Altceva nu facem, că nu sunt bani. Până la sumele de echilibrare care vor fi obținute ca urmare a noului an bugetar sau pentru echilibrarea în urma rectificării de la finalul anului. UAT-urile au primit săptămâna trecută câte 200.000 de lei de la Guvern pentru cheltuieli. Altceva nu ne angajăm, că nu mai avem. Dacă sunt UAT-uri care nu pot închide proiecte din cauza lipsei de bani, atunci îi vom ajuta ”, a explicat Buzatu.

Liviu Iacob, consilier PNL, a replicat că se încearcă o finanțare pe sub masă a UAT-urilor.

„Acum e vorba de Huși. Ca de obicei, aruncați banii pe geam. Ne-ați spus că avem un parteneriat pentru Zilele municipiului Huși. Această finanțare trebuia dată înainte de a fi Zilele Hușului. Prezența dumneavoastră pe scenă și hora în fața hușenilor ne costă întregul județ 200.000 de lei, pentru a plăti cele mai scumpe formații de pe piață”, a spus Liviu Iacob.

Dumitru Buzatu a răspuns că astfel de parteneriate pentru sprijinirea unor activități culturale sunt cu toate UAT-urile.

Atunci când au fost supuse la vot, amendamentul propus de Ciprian Trifan a trecut, iar cel al liberalilor a fost respins.

În urma rectificării bugetare pe lângă municipiul Huși au mai pirmit bani comuna Codăești – 200.000 lei; comuna Perieni – 200.000 lei; comuna Pușcași – 50.000 lei.

Reamintim că și în luna septembrie 2022, CJ Vaslui a aprobat acordarea unui ajutor financiar de urgență la mai multe UAT-uri. Pe lista comunităților care se confruntau cu probleme financiare a fost introdusă și comuna Viișoara, care a primit o sumă de 200.000 de lei.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: