Home » National » Marius BODEA Senator USR de Iași: „Guvernul „specialiștilor”: trei impostori dintr-o lovitură!”

Marius BODEA Senator USR de Iași: „Guvernul „specialiștilor”: trei impostori dintr-o lovitură!”

Marius BODEA
Senator USR de Iași

„Ce au în comun Sorin Cîmpeanu, Vasile Dîncu și Alexandru Rafila? Toți trei au fost prezentați, când au intrat în Guvern, ca niște mari personalități ale domeniilor lor, specialiști care și-au construit o carieră „pe bune”, intelectuali veritabili.
Realitatea a fost, însă, departe de punctajele de comunicare ale PSD și PNL. Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, și-a dat demisia după ce a fost prins că a preluat cu totul, sub semnătura sa, un curs universitar al unor colegi, apoi a venit cu o scuză lamentabilă, folosindu-se un profesor de 92 de ani.

Vasile Dîncu a comis gafă după gafă, într-un context geopolitic și dintr-o funcție, cea de ministru al Apărării, care presupunea un demnitar competent, care înțelege că la granița României este un război și că trebuie să se ridice la nivelul momentului.

Dîncu a făcut, în schimb, declarații favorabile Rusiei nu o dată, ci de mai multe ori, nu a știut care sunt membrii NATO, organizație din care țara noastră face parte și cu care colaborează instituțional, a dovedit că nu cunoaște funcționarea Armatei și singura lui recomandare a fost că a făcut și el stagiul militar obligatoriu.

Alexandru Rafila a băgat spaima în populație când a achiziționat 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu, pentru un atac nuclear, dar chiar și așa ideea lui costisitoare a eșuat lamentabil, căci numai 1% din populația eligibilă a ridicat acel medicament. Apoi, a plecat o săptămână în Cuba, pentru un schimb de experiență cu sisteme medicale „avansate” din Zimbabwe, Venezuela și Mozambic.

Și dacă Guvernul i-ar fi avea doar pe cei trei cu care să se facă de rușine! Din păcate, nu e așa. Petre Daea insistă cu un proiect care s-a dovedit din prima falimentar și o gaură neagră, încă una, pentru statul român, respectiv Casa Unirea.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut că 90% dintre oamenii de afaceri din România, adică tocmai cei care reprezintă coloana vertebrală a economiei și a finanțelor țării, sunt „antreprenori-babuini”.

Mai amintesc doar decizia plafonării prețului la lemnele de foc, una împotriva celor mai elementare reguli economice, care a dus, cum era și de așteptat, la dispariția de pe piață a acestui produs și ping-pongul cu procentul majorării pensiilor, într-un context economic tot mai complicat pentru părinții și bunicii noștri, un ping-pong fără rezultat concret.

Și am conturat deja imaginea unui guvern eșuat, într-un stat pe care chiar președintele Klaus Iohannis îl consideră eșuat.”

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*