Home » Local » Razie pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au încălcat legea

Razie pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au încălcat legea

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Duminică, 23 octombrie 2022, ora 22:08, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați cu privire la faptul că, pe drumul județean DJ 245, în zona localității Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale în care au fost implicate trei autoturisme.

Întrucât unul dintre conducători, respectiv un bărbat în vârstă de 30 de ani,  emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitatul Municipal de Urgență Bârlad. În prezenta medicului, șoferul domiciliat în comuna Băcani, județul Vaslui, nu și-a dat consimțământul pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Duminică, 23 octombrie 2022, ora 22:20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați, prin apel 112, de către o personă de sex masculin în vârstă de 45 de ani, cu privire la faptul că i-ar fi fost acroșat autoturimul staționat regulamentar în zona unei unități de învățământ din localitatea/comuna Berezeni, județul Vaslui.

Polițiștii deplasați în temeiul sesizării au identificat conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Botoșani indicat de persoana vătămată, bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Berezeni, ce emana halenă alcoolică.  Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Luni, 24 octombrie 2022, ora 13:30, polițiștii din cadrul Poliției Muncipiului Huși au fost sesizați direct de către o persoană de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că, în data de 23 octombrie 2022, la ora 18.40, o persoană de sex feminin aflată la volanul unui autoturism, i-ar fi acroșat autoturismul.

A fost identificată conducatoarea autoturismului indicat, femeie de 25 de ani din comuna Pădureni, județul Vaslui, cu privire la care, în urma verificărilor, s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: