Home » Invatamant » Colegiul „Anghel Rugină” din Vaslui participă la un proiect care vizează reinventarea programelor educaționale

Colegiul „Anghel Rugină” din Vaslui participă la un proiect care vizează reinventarea programelor educaționale

Primăria Vaslui va încheia un protocol de colaborare cu Colegiul Economic „Anghel Rugină” privind proiectul „REINVENT EDUCATION – Reinventarea programelor educaționale prin activități outdoor dedicate elevilor”. Proiectul va fi finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Cofinanțarea eligibilă din bugetul local este în valoare de 1.835 lei, ce reprezintă 2% din 91.770 lei – valoarea eligibilă a cheltuielilor angajate de Colegiul Economic Anghel Rugină Vaslui – partener 3, pe perioada proiectului. Bugetul total al proiectului este de 1.728.564 lei, din care:

Parteneri în cadrul proiectului sunt Şcoala Primară „Questfield” din Oraşul Voluntari, Jud. Ilfov, în calitate de Lider parteneriat; Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vaslui – în calitate de partener 2; Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui – în calitate de partener 3; Şcoala Gimnazială „Cezar Botez” din Satul Fîstîci, Corn. Cozmeşti, jud. Vaslui – în calitate de partener 4.

„Proiectul se va implementa în Regiunea Nord-Est, la nivel local şi judeţean, implementare ce va fi analizată exclusiv din prisma instituţiilor de învăţământ din care provine grupul ţintă-elevi. Astfel, la nivelul Municipiului Vaslui, proiectul va fi implementat de Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre ce va fi aprobat de Consiliul Local Vaslui.

Grupul ţintă este format din 350 copii elevi din învăţământul preuniversitar obligatoriu, clasele 0 – X, în special elevi din grupurile vulnerabile, cu accent pe elevii aparţinând minorităţii rome, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilităţi, elevi din comunităţile dezavantajate socio-economic.

Din numărul total, 225 elevi sunt înmatriculaţi în ciclul secundar superior (25 etnie romă şi 36 din zona rurală) de la Colegiul Anghel Rugină Vaslui; 36 personal didactic şi de sprijin din învăţământul preuniversitar, din care 23 persoane din cadrul Colegiului Anghel Rugină Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: