Home » Local » Conflict spontan în teminalul de marfă din PTF Albiţa, soldat cu dosar penal

Conflict spontan în teminalul de marfă din PTF Albiţa, soldat cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albiţa  efectuează cercetări în privinţa unui conducător auto, de cetăţenie R. Moldova, care a fost reclamat de un conaţional că i-a adresat expresii jignitoare, l-a ameninţat cu acte de violenţă şi l-a agresat fizic în timpul unui conflict spontan izbucnit în terminalul de marfă din PTF Albiţa.

În ziua de 24 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, au fost sesizaţi de un conducător auto al unui ansamblu rutier, de cetăţenie R. Moldova, că, în urma unui conflict spontan izbucnit în terminalul de marfă al punctului, între acesta şi un alt conducător auto, cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 56 de ani, acesta din urmă i-a adresat expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cetăţeanul reclamat cu o amendă în valoare de 1.000 lei, pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, conform Legii 61/1991 modificată şi completată. Totodată, colegii noştri au informat persoana reclamantă că are posibilitatea de a depune o plângere penală în situaţia în care consideră că faptele şi actele desfăşurate i-au pus în pericol sănătatea, viaţa sau integritatea fizică ori psihică.

A doua zi, reclamantul s-a prezentat din nou în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, unde a formulat o plângere penală prin care a semnalat faptul că în data de 24.10.2022, în timpul conflictului spontan izbucnit în terminalul de marfă, i-au fost adresate expresii jignitoare, a fost ameninţat cu acte de violenţă şi agresat fizic de către cetăţeanul din R. Moldova, în vârstă de 56 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menţionăm faptul că, în cauză, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Totodată, facem precizarea că Poliţia de Frontieră are competenţă generală în punctele de trecere a frontierei şi că permanent colegii noştri acţionează cu celeritate pentru prevenirea actelor sau faptelor de natură penală şi/sau contravenţională, sau pentru tragerea la răspundere a făptuitorilor, proporţional cu gravitatea faptelor săvârşite, conform prevederilor legale în vigoare.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*