Home » Local » Municipiul Huși este invadat de tiruri! Orașul are nevoie de o șosea de centură

Municipiul Huși este invadat de tiruri! Orașul are nevoie de o șosea de centură

Realizarea șoselei de centură a municipiului Huși rămâne încă la stadiul de intenție. Autoritățile locale au făcut o interpelare la Compania Națională de Drumuri pentru a face o monitorizare privind numărul de tiruri care tranzitează centrul orașului. Mai mult, cu ocazia acestei cercetări s-ar putea evidenția și câte accidente de circulație au fost produse din cauza acestor tiruri.

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a spus că circa 40% din aceste tiruri care circulă „sunt bombe pe roți”, atât timp cât în oraș s-a răsturnat o cisternă cu motorină, iar riscurile producerii unor tragedii sunt foarte mari.

„Aceste cisterne cu gaz lichefiat, motorină și benzină tranzitează zilnic municipiul Huși. Toți sunt grăbiți, vedeți cum conduc. Efectivele de polițiști sunt puține, cel puțin din punctul de vedere al circulației rutiere. Efectiv stăm cu această frică, vai de mine ce se întâmplă!”, a spus Ioan Ciupilan.

Mai mult, războiul din Ucraina a dublat numărul de tituri care trece prin Huși, astfel încât centrul orașului este plin de tiruri. Din această perspectivă, autoritățile locale susțin că șoseaua de centrură a municipiului Huși este cel mai important obiectiv ce trebuia să se realizeze în infrastructura din România.

După ce a fost scoasă de la finanțare de către Compania Națională de Drumuri, investiția este prevăzută într-o hotărâre de guvern și rămâne de văzut când va avea loc execuția lucrării.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: