Home » Administratie » Vasile Pavăl: Bazarul va intra parțial în funcțiune în noiembrie! Consilierii liberali: Comercianții din vechiul bazar vor îngheța și la iarnă de frig

Vasile Pavăl: Bazarul va intra parțial în funcțiune în noiembrie! Consilierii liberali: Comercianții din vechiul bazar vor îngheța și la iarnă de frig

de Dănuț CIOBANU 

Noul bazar din municipiul Vaslui va intra parțial în funcțiune în luna noiembrie. Este vorba despre târgul auto, spălătoria și alte spații. Din cauza lipsei unor utilaje, inaugurarea halelor va mai întârzia. Liberalii s-au arătat nemulțumiți de aceste întârzieri și de faptul că se achită sume în plus la proiect. Cei care vor avea de suferit sunt comercianții care activează în vechiul bazar, au concluzionat liberalii.

Proiectul ,,Amenajare platformă bazar și târg auto” a primit suma de 541.973 de lei, în urma rectificării bugetului local al municipiului Vaslui etapa a II-a octombrie 2022. Astfel, valoarea finală a obiectivului de investiții se ridică la suma de 20.886.973 de lei.

Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că bazarul trebuia să fie finalizat încă din anul 2021.

„Este o problemă! Noi dăm acolo suma că s-au scumpit materialele de construcții. Dacă s-ar mai prelungi cu un an de zile, din ce cauza s-a prelungit?! Dacă s-a prelungit din cauza constructorului e una. Dacă s-a prelungit din cauza proiectantului e alta sau dacă s-a prelungit că nu s-a plătit la timp, sigur nu a fost vorba de acest lucru. Dacă s-a prelungit din cauza constructorului, după aceea îi prelungim că s-au scumpit materialele? Era problema lui să termine acum un an”, a spus Dragomir.

Consilierul liberal a precizat că bazarul nu va fi dat în funcțiune, iar comercianții din vechiul bazar vor mai sta o iarnă în frig.

Specialiștii din cadrul aparatului de specialitate au subliniat că prelungirea lucrărilor a avut mai multe cauze: pandemia, lipsa forței de munc și impozibilitatea aprovizionării cu materiale de construcții.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că e posibil ca în luna noiembrie să fie făcută o recepție parțială a obiectivului. Este vorba de târgul de mașini, spălătoria și alte spații. Mai rămâne problema halelor, unde lipsesc o serie de utilaje pentru ridicarea presiunii la grupul de pompare.

„Nu ne onorează această întârziere. Obiectivul va intra parțial în funcțiune în luna noiembrie”, a punctat Vasile Pavăl.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: