Home » Local » ISU Vaslui: Plt.adj.șef Sorin Păduraru, pompierul multiplu medaliat a ieșit la pensie

ISU Vaslui: Plt.adj.șef Sorin Păduraru, pompierul multiplu medaliat a ieșit la pensie

După trei decenii de activitate în sistemul Ministerului Afacerilor Interne, un respectat subofițer pompier, plutonierul adjutant șef Sorin Păduraru a ieșit la pensie. În cei treizeci ani de carieră, plutonierul adjutant șef Sorin Păduraru a trecut prin trei structuri ale MAI. Astfel, proaspătul pensionar a fost mai întâi polițist,  după care a trecut în rândurile jandarmilor, pentru ca în cele din urmă să ajungă acolo unde s-a simțit cu adevărat ca pestele în apă, devenind pompier militar. „A fi pompier înseamnă a fi continuu în priză, solicitarea, adrenalina și pericolul făcând parte din meniu. Cea mai frumoasă parte a carierei mi-am desfășurat-o în rândurile pompierilor”, avea să declare Sorin la despărțirea de colegii săi.

Cariera profesională a fost desăvârșită și prin rezultatele deosebite obținute în plan sportiv, plutonierul adjutant șef Sorin Păduraru fiind militarul care an de an a reprezentat cu succes Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul  Înalt” al judeţului Vaslui, în toate fazele finale ale competițiilor naționale și internaționale de atletism organizate de Ministerul Afacerilor Interne și celelalte  structuri internaționale de specialitate.

Multiplu campion la atletism, de-a lungul anilor, militarul a adus zeci de medalii de aur, argint și bronz, medalii care au încununat panoplia personală și a instituției în slujba căreia s-a dedicat. „La competițiile de atletism organizate la nivelul M.A.I. am obținut zeci de medalii. Pot spune că mi-am dovedit că sunt un bun atlet după ce am obținut trei medalii de bronz la Campionatul Mondial de Atletism al Pompierilor (competiție desfășurată în orașul Liverpool, în 2008) și alte patru medalii, două de argint și două de bronz, la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor organizate în 2018, în Gibraltar. Probele mele favorite au fost cele sprint, săritură în lungime și săritură în înălțime”.

După ieșirea la pensie, Sorin Păduraru își dorește să inițieze câțiva copii în tainele badminton-ului, un alt sport în care este specializat.

Cu ocazia ieșirii la pensie, îi urăm multă sănătate, fericire  împlinirea tuturor năzuințelor!

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*