Home » Local » Transport „verde” în municipiul Vaslui! Încep lucrările de construcție a depoului

Transport „verde” în municipiul Vaslui! Încep lucrările de construcție a depoului

În data de 27 octombrie 2022, Primăria municipiului Vaslui va preda amplasamentul pentru începerea implementării proiectului de realizare Depou pentru transportul public, cod SMIS 126907, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Acest proiect face parte din ansamblul de proiecte în implementare din municipiul nostru, care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient, se va reduce emisia de echivalent de CO 2 generată de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului.

Pe terenul aflat în str. Ceramica, nr. 3, se vor realiza următoarele obiective: hală de reparații, spălătorie, stație de carburanți, remize, anexe, corp administrativ, stație ITP și punct gospodăresc, concomitent cu amenajarea terenului – alei pietonale, realizare control acces, amenajare spații verzi, realizarea de lucrări de branșament utilități existente.

Amplasamentul în suprafață de 22.685 mp va fi predat asocierii dintre SC Demo Idil Construct SRL și SC Cipsor Construct SRL, cea care a câștigat contractul de lucrări în valoare de 28.086.535,83 lei fără TVA.

Primarul Vasile Pavăl, prezent din partea instituției alături de echipa de proiect la predarea amplasamentului, a asigurat constructorii cu privire la disponibilitatea de a lucra împreună pentru înlăturarea oricăror obstacole ar putea interveni pe durata lucrărilor la realizarea depoului, astfel încât implementarea proiectului să fie făcută în termen și cu succes, mai ales că prezenta lucrare de investiții este în directă legătură cu alt proiect realizat cu fonduri europene, cel denumit Extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*