Home » Local » Războiul cu rablele continuă! Poliția Locală Vaslui va finaliza un regulament pentru ridicarea mașinilor abandonate

Războiul cu rablele continuă! Poliția Locală Vaslui va finaliza un regulament pentru ridicarea mașinilor abandonate

de Dănuț CIOBANU 

Mai multe zone ale municipiului Vaslui sunt pline de mașini abandonate. Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă pentru participanții în trafic, aceste rable încurcă mult și proiectele aflate în implementare. În unele zone ale orașului nu au putut fi asfaltate străzile unde au fost făcute șanțuri, din cauza acestor mașini. În luna noiembrie, Poliția Locală Vaslui va finaliza un regulament privind ridicarea acestor mașini.  

Referindu-se la posibilitatea ca aceste mașini să fie ridicate, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a făcut referire la o lege care urma să fie promulgată și care permitea ridicarea mașinilor de pe trotuare. În această lege sunt prevăzute și procedurile privind ridicarea acestor mașini abandonate.

„Avem în lucru la Poliția Locală un regulament de ridicare a mașinilor. Trebuia să fie în forma finală. În luna noiembrie vom prezenta acest regulament. Trebuie măsuri de disciplinare a celor care parchează, dar trebuie măsuri de disciplinare și a constructorilor”, a spus Vasile Pavăl.

Mai exact, săpăturile făcute la diferite proiecte trebuie protejate cu garduri speciale, trebuie să fie amplasate punți de trecere etc. În modul în care se lucrează în prezent, când săpătura este înconjurată doar de o bandă din plastic, este greu ca participanții  în trafic să fie responsabilizați.

„Trebuie să acționăm cu Poliția Locală. Din păcate, cu măsuri coercitive, pentru că nu se înțelege de vorbă bună. În noiembrie probabil avem comisia de circulație  și să vedem dacă a fost promulgat actul normativ”, a mai spus Vasile Pavăl.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare.

Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, s-a restricționat accesul în aceste intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașini de aprovizionare, respectiv cele de colectare a deșeurilor.

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate.

Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: