Home » Agricultura » Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat pe submăsura 6.3- Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, cu o alocare totală de 87.000.000 euro.

Sesiunea de depunere de proiecte a fost în derulare în perioada 27 august 2021-26 noimebrie 2021, dar evaluarea cererilor de finanţare şi contractarea proiectelor s-au desfăşurat şi pe parcursul anului 2022.

„Pe aceasta submăsură, la nivelul judeţului Vaslui s-au evaluat un număr de 80 proiecte, din care au fost selectate spre finanţare şi contractate 69 proiecte, în valoare totală de 1.035.000 euro. Investițiile sprijinite în cadrul acestei submăsuri vizează creșterea competitivității exploatațiilor agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei și îmbunătățirea calității activelor fixe”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui.

Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii, care dețin în proprietate  sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică, ce are dimensiunea cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producției standard).

Sprijinul financiar nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 15.000 euro, care se acordă în două tranșe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare; 25% din cuantumul sprijinului în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finanțaredupă realizarea acţiunilor asumate prin proiectul depus.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: