Home » National » Proiectul de interzicere a petardelor are raport de adoptare de la Comisia de Apărare!

Proiectul de interzicere a petardelor are raport de adoptare de la Comisia de Apărare!

Deși petardele nu ar trebui folosite în scop de divertisment, în realitate exact acesta este principalul motiv pentru care sunt pe piață, de unde ajung în mâna copiilor și a petrecăreților. Aceștia transformă luna decembrie într-un festival de bubuituri, fără să-și dea seama la ce riscuri se expun.
Însă ele se reflectă în statisticile anuale cu zeci de accidentări, distrugeri de proprietate, incendii și traume ale animalelor. Pentru distracția unora, au de suferit foarte mulți.
Majoritatea părinților, a proprietarilor de animale, a medicilor veterinari și a iubitorilor de natură consideră că petardele sunt un dezastru în spațiul public. Sunt niște distracții periculoase care și-au depășit momentul și trebuie să dispară.

„Pornind de la aceste riscuri au fost introduse următoarele prevederile în proiect:

  • Interzicerea comercializării articolelor pirotehnice din categoria P1 către publicul larg. Vânzarea va fi posibilă doar către persoane fizice specializate (artificieri sau pirotehnicieni) sau către persoane juridice autorizate în domeniu.
  • Utilizarea categoriei F2 doar de către profesioniști. Adițional cerem obligativitatea acordului primăriei și al inspectoratului pentru situații de urgență din raza localității în care au loc jocurile cu articolele pirotehnice respective, ca în cazul cat. F3 și F4.

Mă bucur deci să vă anunț că proiectul a trecut astăzi prin ultima comisie urmând să fie supus la vot în Plenul Parlamentului în cel mai scurt timp. Dacă va trece de vot, iar Klaus Iohannis va promulga legea, s-ar putea sa avem sărbători ceva mai liniștite începând de anul acesta.” -a scris pe o rețea de socializare, Radu Molnar, politician.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*