Home » Administratie » Semnal de alarmă tras de consilierii locali: Lucrările la bazinul olimpic de înot stagnează!

Semnal de alarmă tras de consilierii locali: Lucrările la bazinul olimpic de înot stagnează!

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii din cadrul Consiliului Local Vaslui au atras atenția că lucrările de la bazinul olimpic de înot au fost sistate. Practic, în ultimele trei luni nu s-a mai lucrat deloc la proiect. Reprezentanții Primăriei Vaslui susțin că investiția este realizată de CNI și întreabă zilnic ce se întâmplă cu acest obiectiv de investiții. 

În ultimul răspuns acordat autorităților locale, Compania Națională de Investiții (CNI) a precizat că servicile de proiectare și lucrări sunt scoase la pachet la licitație, iar până la această dată achiziția nu a fost finalizată.

La începutul anului 2022 a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții.

Valoarea totală a investiției este de 97.129.067,95 lei cu TVA, finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin CNI, din care contribuția de la bugetul local este de 1.544.544,84 lei.

În cursul lunii noiembrie 2020, Consiliul Local Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces.

De asemenea, pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare.

În anul 2018, Primăria Vaslui a inițiat cu CNI un proces de comunicare pentru implementarea în orașul nostru a unui proiect ambițios: construirea unui bazin de înot olimpic, ale cărui caracteristici să fie potrivite și pentru accesul publicului larg la practicarea înotului în condiții de siguranță, și pentru activitatea didactică de inițiere și învățare a înotului de către copii, ca și pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de profil.

Având în vedere buna reputație de care se bucură Primăria Vaslui în ceea ce privește responsabilitatea implementării proiectelor finanțate din surse interne și externe, CNI a dat curs solicitării municipiului Vaslui de construire a bazinului olimpic de înot, complex care va cuprinde un bazin de competiții olimpice, un bazin de antrenament, un bazin pentru copii, 1400 de locuri în gradene, vestiare și alte încăperi funcționale și de deservire.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: