Home » Local » Skoda Superb furată din Germania, descoperită la Albița

Skoda Superb furată din Germania, descoperită la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marcaSkoda Superb care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania.

În data de 30 noiembrie  a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean român, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Skoda Superb, an de fabricație 2017, înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiindbun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germaniala data de 25.03.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autoturismul în cauză prin intermediul unei societăți de profil din Germania, achitând o parte din prețul autoturismului. Acesta a mai declarat că a convenit cu reprezentanții societății ca restul sumei să fie plătit în rate lunare de 300 de euro, urmând ca în anul 2025 costul să fie achitat integral.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt,iar autoturismul, în valoare de 100.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: