Home » National » 90.000 de copaci urmează să fie plantați pentru înfiinţarea primei păduri comunitare din România

90.000 de copaci urmează să fie plantați pentru înfiinţarea primei păduri comunitare din România

Un număr de 90.000 de copaci ar urma să facă parte din prima pădure comunitară din România, în cadrul unei campanii de plantare ce va fi derulată în perioada noiembrie – decembrie de Asociaţia MaiMultVerde, la Mârşa (judeţul Giurgiu), Talpa (judeţul Teleorman) şi în Giurgiu.

 

Campania de plantări de toamnă, organizată de Asociaţia MaiMultVerde, a debutat pe data de 12 noiembrie, cu înfiinţarea Pădurii de Miere de la Mârşa, în judeţul Giurgiu. „Pădurea de Miere” înseamnă 20.000 de salcâmi şi duzi care vor aduce polenizatori în zonă şi vor ajuta la prevenirea degradării solului.

De asemenea, la Talpa, în judeţul Teleorman, vor fi plantaţi în această campanie de împădurire 25.000 de puieţi de salcâm, în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”. Astfel, pe 30 noiembrie, s-a derulat la Talpa ultima acţiune de plantare din acest an, „Ziua comunităţii în natură”, deschisă tuturor celor care şi-au dorit să contribuie la un viitor mai verde.

„În această perioadă, MaiMultVerde realizează şi un aliniament stradal de 12 km, între Videle şi Mârşa. Cu sprijinul primăriilor din cele două localităţi şi cu susţinerea OMV Petrom, 15.000 de plopi vor oferi rol de protecţie, de ameliorare a climatului şi calităţii aerului în această zonă. Plopii sunt arbori care ajung la înălţimi de 40-50 metri şi o circumferinţă de până la 2,5 metri. Este o specie rezistentă, nepretenţioasă, cu creştere rapidă, iar copacii maturi sunt rezistenţi la ger şi secetă, la fum şi la praf, lucru care îi face ideali pentru a fi folosiţi în aliniamentele stradale”, se arată în comunicat.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*