Home » Agricultura » Bani europeni pentru afacerile non-agricole din satele județului Vaslui

Bani europeni pentru afacerile non-agricole din satele județului Vaslui

Un număr mare de vasluieni din mediul rural au fost interesați se submăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole, cu o alocare totală de 100.000.000 euro. Sesiune de depunere de proiecte care a fost deschisă în perioada 29 octombrie 2021-1 februarie 2022.

Pe aceasta submăsură, la nivelul judeţului Vaslui s-au evaluat un număr de 7 proiecte, din care au fost selectate spre finanţare şi contractate 5 proiecte, în valoare totală de 893.300 euro.

„Obiectivele submăsurii sunt: stimularea mediului de afaceri din rural, contribuind la creșterea numărului de activități non-agricole desfășurate în zonele rurale, dezvoltarea activităților non-agricole existente, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale și diminuarea disparităților dintre rural și urban”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui.

Beneficiarii acestei submăsuri sunt micro-întreprinderile și întreprinderile mici existente, din spațiul rural, micro-întreprinderile și întreprinderile mici nou-înființate, din spațiul rural, care fac dovada cofinanțării şi fermierii sau membrii unor gospodării agricole, care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități non-agricole în cadrul întreprinderii deja existente încadrabile în microîntreprinderi și întreprinderi mici.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil va fi de maxim 90% din costul total al proiectului, dar nu va depăși 200.000 euro/ beneficiar pe 3 ani fiscali. Acesta se acordă ţinând cont dacă benficiarul a accesat sau nu ajutoare de minimis, caz în care acestea se scad din cuantumul sprijinului.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*