Home » Administratie » Edilii vasluieni nu au bani! Fondurile din PNRR salvează primăriile

Edilii vasluieni nu au bani! Fondurile din PNRR salvează primăriile

Comuna Oșești va primi alături de alte UAT-uri din județul Vaslui bani pentru realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului. Ioan Todirașcu, primarul comunei Oșești, a spus că a depus două proiecte pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vizează actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) și introducerea într-o bază de date GIS a tuturor proprietăților de pe raza comunei.

„Actualizarea PUG-ului are o valoare foarte mare, iar din bugetul local nu putem acoperi cheltuielile. Al doilea proiect privind proprietățile l-am făcut, aveam documentația, dar așteptam și s-a ivit finanțarea prin PNRR. Am depus un proiect și pentru supravegherea video în toată comuna Oșești. Sunt probleme cu unele furturi de la proprietățile cetățenilor și am zis că este o oportunitate să implementăm un proiect pentru suprevegherea video a comunei”, a spus Ioan Todirașcu.

Pe componenta Fondul Local din cadrul PNRR vor primi sume de bani mai multe comune din județul Vaslui. Este vorba despre Todirești – 381.134 de lei pentru actualizarea în format GIS a documentației de amenajare a teritoriului și de planificare urbană; Costești – 651.134 lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General; Perieni – 651.135 de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General; Oșești – 528.067 lei pentru elaborarea în format digital a docuemntației de amenajare a teritoriului.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate la nivel național  841 de contracte de finanțare, în valoare de 6.991.894.317,26 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: