Home » National » 2022, cel mai de succes an din istoria Federației Române de Canotaj

2022, cel mai de succes an din istoria Federației Române de Canotaj

Canotajul a adus și în 2022 o mulțime de motive de mândrie românilor.
Mai întâi, Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj a obținut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz la Campionatele Europene de Juniori de la Varese (Italia). Tot la Varese s-au desfășurat anul acesta și Campionatele Mondiale de Juniori și Tineret, de unde sportivii noștri s-au întors cu 7 medalii: 2 de aur, 2 de argint și 3 de bronz. La Europenele de Tineret din Belgia, sportivii noștri au câștigat 9 medalii: 5 de aur și 4 de argint.
A venit apoi Campionatul European de Seniori de la Munchen, unde canotorii români au obținut o performanță istorică pentru țara noastră: 5 medalii de aur și 3 medalii de bronz.
Și performanțele lor nu s-au oprit aici! S-a scris din nou istorie la Campionatele Mondiale de Seniori de la Racice. 4 medalii de aur au câștigat sportivii, o performanță fără precedent pentru România! Sportivii noștri au urcat pe prima poziție a podiumului la probele schif simplu categorie ușoară (LW1x), dublu rame masculin (M2-), dublu vâsle feminin (W2x) și 8+1 feminin (W8+).
Pentru prima oară în istoria canotajului românesc, un echipaj de dublu rame masculin (M2-) a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial. O altă performanță istorică, Simona Radiș a câștigat două medalii de aur la mondiale în mai puțin de o oră, concurând și în barca de 8+1 feminin. A fost o zi specială și pentru Ancuța Bodnar, care a câștigat aurul în proba de dublu vâsle chiar de ziua ei de naștere.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: