Home » National » Lucrările la magistrala Grozăveşti vor continua și pe parcursul iernii

Lucrările la magistrala Grozăveşti vor continua și pe parcursul iernii

Lucrările la magistrala Grozăveşti – o reţea de termoficare ce va deservi zona de nord a Capitalei – se vor efectua şi peste iarnă, a declarat, marţi, primarul general Nicuşor Dan, transmite Agerpres.ro.

„În acest moment, din aceşti 11 km sunt făcuţi 2,5 km. Noutatea pentru iarna asta este că o să lucrăm şi peste iarnă, dacă nu se poate lucra la magistrală, se poate lucra pe racorduri, care sunt conductele mai mici, care se află între magistrală şi punctele termice. Deci nu reţeaua secundară, reţeaua principală, (…) care poate fi alimentată paralel cu aceste conducte provizorii”, a precizat Nicuşor Dan.

„Aşa cum Termoenergetica are datorii către ELCEN, are datorii şi către operatorul privat şi către CET Griviţa şi pe chestiunea aceasta, la jumătatea lui noiembrie, a fost acea ordonanţă de urgenţă prin care Primăria Capitalei se poate împrumuta. Am început demersurile, în sensul că am avut o întâlnire cu băncile, după care am avut o consultare de piaţă, după care am lansat achiziţia de împrumut – asta s-a întâmplat în 29 noiembrie, data limită este 14 decembrie pentru depunerea ofertelor şi sperăm să avem versiunea preliminară de contract undeva în 16 decembrie. Până la sfârşitul anului să încasăm şi să plătim aproximativ 500.000.000 de lei. Asta va reduce considerabil datoriile pe care Termoenergetica le are către toată lumea, inclusiv către CET Griviţa”, a mai spus Nicuşor Dan.

sursa: Agerpres.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: