Home » National » Se apropie decizia finală: va adera sau nu România la Spațiul Schengen?

Se apropie decizia finală: va adera sau nu România la Spațiul Schengen?

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, cu două zile înainte de decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen, că discuțiile și negocierile vor continua până în ultimul moment.

Guvernul de la București face un ultim efort pentru a-i convinge pe oficialii austrieci să susțină aderarea României la Schengen, care se va decide la Bruxelles, în această săptămână, între 7 și 9 decembrie. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a plecat, luni dimineață, într-o nouă vizită la Viena, unde se întâlnește cu ministrul de Interne al Austriei, Gerhart Karner, cel care a făcut în ultimele săptămâni mai multe declarații împotriva acceptării României în Spațiul Schengen.

Comisia Europeană se așteaptă ca joi, pe 8 decembrie, toți cei 27 de membri ai Spațiului Schengen să spună „da” aderărării la zona liberă a României, Bulgariei și Croației. Îndeplinesc ”în totalitate toate cerinţele” a spus luni comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, iar vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european Margaritis Schinas a spus că este greșită ideea că extinderea presupune mai puţine controale, acesta fiind argumentul statelor care s-au opus aderării celor trei țări la Schengen.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: