Home » National » Volt România, partidul care își dorește un viitor progresist și echitabil în Uniunea Europeană, și-a ales noii lideri

Volt România, partidul care își dorește un viitor progresist și echitabil în Uniunea Europeană, și-a ales noii lideri

 

  • Volt România a organizat ce-a de-a patra Adunare Generală Națională, sâmbătă, 3 decembrie, la Cisnădie (Sibiu), în cadrul căreia a fost ales un nou Birou Executiv, cu un mandat de 2 ani.
  • Printre invitații la eveniment s-au numărat Ines Consonni (Biroul Executiv Volt Europa), Hrenciuc Mihai Petrica (secretar general al partidului ACUM), Camelia Crișan (secretar general al asociației România ECO), Paul Gabriel Sandu (co-președinte al partidului ACTIV), Alexandru Gavozdea (specialist in urbanism RUR, Ordinul Arhitecților din România), Gabriel Popa (președintele asociației „Cisnădioara e acasă”).

 

Volt România, primul partid pan-european și progresist din România, și-a ales sâmbătă noii lideri care vor duce formațiunea în prima sa campanie electorală, în urma unui scrutin intern pentru posturile de co-președinți, o nouă componență a Biroului Executiv Național și a Comisiei Naționale de Arbitraj.

În urma evenimentului care a avut loc la Casa de Cultură din orașul Cisnădie (Sibiu), transmis și online pe paginile de social media, formațiunea politică și-a prezentat manifestul și strategia pentru următorii doi ani, în prezența partenerilor politici: Partidul ACUM, Partidul România ECO și Partidul Activ.

Totodată, Volt România a oferit și un model de bune practici în ceea ce privește politica făcută la nivel local, prin eforturile filialei din Sibiu, condusă de Axente Neagu. Alături de Alexandru Gavozdea și Gabriel Popa, liderul Volt Sibiu a prezentat planurile de urbanism pe care vrea să le desfășoare în localitate, în cadrul conferinței „Ce fel de dezvoltare urbanistică ne dorim în zona metropolitană Sibiu?”.

Pe parcursul Adunării Generale, Volt România a lansat un dialog pe subiectul politicilor de mediu, alături de alte partide noi cu doctrină verde. Mihai Hrenciuc (secretar general ACUM), Camelia Crișan (secretar general al asociației România ECO) și Paul Gabriel Sandu (co-președinte ACTIV), ne-au fost alături la conferința „ Politica verde – o necesitate în România și în lume”, în cadrul căreia toate formațiunile au căzut la un numitor comun în ceea ce privește urgența apariției unei alternative puternice pe scena politică românească, care să aibă ca scopuri principale tranziția verde și reducerea pragului de inechitate socială.

„Vă rog să vă păstrați acest spirit pe măsură ce veți intra în perioada de alegeri, în 2024” – a transmis Ines Consoni, membră a Biroului Executiv Volt Europa, echipei din România.

 

Liderii clasei politice actuale vor spune că sunteți prea tineri, că trebuie să vă așteptați rândul sau că sunteți prea lipsiți de experiență și prea „pasionali” pentru a conduce. Nu e adevărat! Criza climatică, asaltul asupra democrațiilor și asupra drepturilor omului, precum și războiul devastator de la graniță ne arată că acum este timpul nostru!”, a continuat Ines Consonni

Cine sunt noii co-președinți Volt România?

Mihaela Sirițanu a obținut al doilea mandat în urma alegerilor interne din 3 Decembrie, 2022. Având o experiență de 5 ani în finanțe, management de proiecte și politici publice, Mihaela a contribuit la fondarea mișcării Volt Europa, unde, în calitate de trezorier, a pus bazele guvernării interne, strategiei și managementului financiar în interiorul partidului. Mihaela deține o diplomă de Master în Politici Publice de la Universitatea Warwick din Marea Britanie și o Licență în Business și Economie de la Universitatea Martin Luther Halle-Wittenberg, Germania. În acest moment, Mihaela activează într-un ONG unde monitorizează instrumentele de finanțare ale Fondului Monetar Internațional și politicile publice implementate în țările care au programe FMI.

 

“Volt România și, implicit, Volt Europa reprezintă o schimbare generațională mult așteptată. Este un partid creat de tineri pentru tineri și reprezintă dorința noastră colectivă de schimbare. Pandemia, încălzirea globală, războiul arată iar și iar, ca avem nevoie de schimbări urgente, în timp ce clasa politică actuală oferă soluții care nu se potrivesc cu amploarea problemei. Volt România nu este un partid care se gandeste doar la următorul ciclu electoral, ne dorim să schimbăm întregul continent european și nu ne vom opri până nu ajungem la fiecare om din țara aceasta, fie că e tânăr sau nu, fie că este femeie sau bărbat, fie ca locuiește la sat sau la oraș” a declarat Mihaela Sirițanu, co-președinte Volt România.

 

Ciprian Sandu, în vârstă de 29 de ani, este la primul mandat în calitate de co-președinte. Are o experiență de 8 ani ca inginer IT și momentan lucrează la IBM România, în poziția de Cloud Application Developer. Este la prima experiență într-un partid și își dorește să aducă un suflu nou pe scena politică. Și-a plănuit să ajute la consolidarea partidului prin accelerarea aducerii de forțe proaspete care pot transpune viziunea Volt într-o realitate cotidiană. Ciprian va miza pe o nouă strategie de expansiune, printr-un model de crowdsourcing, care să încurajeze autonomia membrilor și preluarea inițiativei.  Totodată, alături de Mihaela Sirițanu și restul Biroului Executiv Național, plănuiește să dezvolte programul politic în vederea alegerilor din 2024.

 

Prin tot ceea ce facem contestăm corupția, inegalitatea și extremismul. Credem în inovație politică, prin implicarea directă a cetățenilor în dezvoltarea comunității. Punem bazele unei clase politice tinere, integre și transparente, care să redea românilor încrederea că România poate!”  a declarat Ciprian Sandu, co-președinte Volt România.

 

Ce își propune Volt România?

Volt România este un partid social-liberal, progresist, pan-european, care susține o economie liberă, politici sociale echitabile și are o poziționare pragmatică pe plan extern.

 

Viziunea noului partid politic este reflectată de cei șase piloni ai programului său politic:

  • Statul inteligent care are ca scop eficientizarea serviciilor publice pentru creșterea transparenței, eliminarea corupției și restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice
  • Renașterea economică în contextul declinului generat de Covid-19 prin stimularea investițiilor, debirocratizare și promovare a sustenabilității
  • Echitatea socială pentru a asigura dreptul fiecăruia de a avea acces la aceleași oportunități și tratat cu demnitate – indiferent de statutul economic, social, profesional, etc. sau identitate etnică, sexuală, religioasă sau de orice alt fel.
  • Echilibrul global are ca scop realizarea potențialului UE pentru a promova valorile de cooperare, dezvoltare economică, securitate în vecinătatea imediată și restul lumii.
  • Cetățenia activă care asigură crearea unor mecanisme de participare activă a cetățenilor pentru a influența direct și frecvent aspectele procesului politic
  • Reforma UE pentru a diminua inegalitățile socio-economice între statele europene și a crește puterea colectivă de acțiune a statelor membre.

Puteți afla informații suplimentare și urmări activitatea Volt aici:

www.voltromania.org

www.volteuropa.org

www.facebook.com/VoltRomania
www.instagram.com/voltromania/

www.tiktok.com/@voltromania

 

Rezultatul complet al alegerilor:

 

Copreședinți:

Ciprian Sandu

Mihaela Sirițanu

 

Trezorier:

Diana-Maria Oltean

 

Secretar General:

Otmar Milea-Edinger

 

Membri fără Portofoliu:

Matei Macri

Florin-Silviu Dinu

Claudia Ciuraru-Cucu

Cristina Ciobotariu

Andrei-Bogdan Petrea

 

Membri supleanți:

Mihai Preda

Nicu-Mihai Tănase

Andrei-Sebastian Csiplo

 

Comisia Națională de Arbitraj:

Ștefan-Răzvan Florea (Președinte CNA)

lonuț-Aurelian Lăcustă (Vice-Președinte CNA)

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: