Home » National » Din cauza vremii nefavorabile, 100 de cetățeni români sunt blocați pe aeroportul din Amman

Din cauza vremii nefavorabile, 100 de cetățeni români sunt blocați pe aeroportul din Amman

100 de cetățeni români sunt blocați, miercuri, pe aeroportul din Amman, după anularea zborurilor spre România din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Aceștia primesc asistență și li s-a oferit cazare la hotel până la următoarea cursă sau găsirea altor rute către România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se arată în comunicatul MAE.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată.

Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*