Home » National » Se lansează CineGazeta SFR (nr. 2) și expoziția SFR 13 în imagini

Se lansează CineGazeta SFR (nr. 2) și expoziția SFR 13 în imagini

Echipa festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea ziarului (bianual de tranziție) CineGazeta SFR și vernisajul expoziției de fotografie SFR 13 în imagini.

Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie 2022, de la ora 17.30, la Ateneul Național din Iași (Sala de conferințe), în prezența echipei, a voluntarilor, partenerilor și colaboratorilor, alături de Cezar Baciu (Viceprimarul Municipiului Iași), Andrei Apreotesei (Managerul Ateneului Național din Iași) și Andrei Giurgia (Directorul SFR).

 

„Lansarea primului număr din CineGazeta SFR s-a dovedit a fi o inițiativă de succes, întrucât oamenii încă apreciază tiparul, iar interviurile și reportajele de acolo te transpun direct în atmosfera festivalului. Este un moment de reflecție și conștientizare, pentru că am ajuns la cea de-a 13-a ediție și rezultatele sunt din ce în ce mai vizibile. Printre toate reacțiile și complimentele pe care le-am primit după ediția a 13-a, am primit ceva care rămâne ca un ecou, ca o declarație de dragoste pentru ceea ce facem de peste un deceniu: SFR a devenit o stare, un fel de-a fi al Iașului. Cel mai mult descrie naturalețea cu care acest festival s-a născut, a crescut și s-a ridicat pe propriile picioare” – Andrei Giurgia, directorul SFR.

 

CineGazeta SFR cu numărul 2 este dedicată ediției a 13-a a festivalului Serile Filmului Românesc, organizat anul acesta în perioada 3-7 august 2022. Ziarul cuprinde interviuri, reportaje ale celor mai importante evenimente, alături de alte mesaje transmise de echipă și invitați. După lansare, CineGazeta SFR va putea fi găsită și în alte câteva locații partenere din Iași, ce vor fi anunțate curând.

Expoziția SFR 13 în imagini va putea fi vizitată gratuit în Galeria Regală de Artă a Ateneului, în perioada 9 decembrie 2022-8 ianuarie 2023. Vizitatorii vor putea admira peste 50 de imagini din timpul festivalului, surprinse de fotografii Andrei Luca, Eduard Anton și Ana-Maria Iacob.

Odată cu acestea, organizatorii anunță și lansarea unei campanii care va scoate în evidență rolul festivalului în promovarea orașului, fiind un important reper pentru valorificarea filmului românesc. Totodată, vom afla cum este văzut Iașul prin ochii invitaților SFR.

După lansare, participanții sunt invitați în sala de cinema de la Ateneul Național din Iași, acolo unde, începând cu ora 19.00, are loc proiecția specială a filmului Phoenix-Povestea, în prezența fondatorului Nicu Covaci și a lui Ovidiu Lipan Țăndărică, precum și a echipei filmului, Cristian Radu Nema (regizor) și Bianca Beatrice Michi (producător).

 

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*