Home » National » Aderarea României la Schengen, un subiect despre care se va mai discuta abia în luna martie, la următorul Consiliu JAI

Aderarea României la Schengen, un subiect despre care se va mai discuta abia în luna martie, la următorul Consiliu JAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut precizări, vineri, după eșecul aderării României la Spațiul Schengen. Oficialul a afirmat că Austria „nu ne-a auzit soluțiile” și a luat o decizie „injustă” la Consiliul JAI de joi. Potrivit ministrului, „deocamdată rămânem în acest scenariu, cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, din martie, sau la orice alt Consiliu extraordinar”.

„Regulile sunt foarte clare, o decizie de aderare a României la spațiul Schengen poate fi luată doar de Consiliul Justiție și Afaceri Interne, secțiunea Afaceri Interne. Următorul Consiliu JAI ordinar este programat pentru luna martie. Dacă până atunci, va exista un Consiliu extraordinar, și președinția în exercițiu, cehă, a Uniunii, președinția viitoare, suedeză, de la 1 ianuarie, va agrea împreună cu Comisia, împreună cu statele candidate, să introducă pe ordinea de zi acest punct, în înțelegerea serviciului juridic al Comisiei nu este nevoie să parcurgem toate procedurile parcurse deja, ci este nevoie de un vot și de unanimitate”, a mai spus ministrul de Interne.

„Deocamdată rămânem în acest scenariu, cu posibilitatea punerii pe ordinea de zi la următorul Consiliu JAI, din martie, sau la orice alt Consiliu extraordinar”, a adăugat el.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: