Home » National » Antibiotice inaugurează la Iași cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

Antibiotice inaugurează la Iași cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

Cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate, Antibiotice Iași inaugurează astăzi, 9 decembrie, cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide și semisolide din Europa, destinate atât medicației intraspitalicești cât și consumului populației. Compania își consolidează astfel, poziția de lider național în fabricația de produse farmaceutice cu aplicare topică, conform studiilor de piață Cegedim.
Noua fabrică a fost realizată cu o investiție de 20 de milioane de euro din surse proprii și are o capacitate de producție de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.
Ioan NANI, director general Antibiotice Iași a declarat cu această ocazie: “Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar ne orientăm și spre Vietnam și Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente. De asemenea, urmărim dezvoltarea și asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, țintim să o dublăm până în 2030.“

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura