Home » Local » Colectele mobile de sânge din Vaslui și Huși se organizează cu utilajele din dotarea Spitalului Județean de Urgență

Colectele mobile de sânge din Vaslui și Huși se organizează cu utilajele din dotarea Spitalului Județean de Urgență

Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui ajută Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad să își organizeze caravanele de recoltare de sânge. Aceste colecte mobile au loc periodic la Vaslui și Huși, iar unitatea de sănătate pune la dispoziție personalului o mașină specializată pentru transportul sângelui.

„Noi avem o colaborare cu Centrul din Bârlad pentru recoltarea de sânge. Cei de la Bârlad nu au o mașină pentru personal și aparatură, iar atunci când merg la Vaslui și Huși pentru recoltare de sânge, spitalul de urgență pune la dispoziție aceste utilaje. Noi avem o mașină specializată pentru sânge”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

Din nefericire, deschiderea Centrului Mobil de recoltare a sângelui din municipiul Vaslui nu a trezit un interes deosebit printre locuitorii orașului. Din luna martie 2022, de când a fost inaugurat centrul, au fost organizate 13 colecte mobile de colectare a sângelui, la care au participat 274 de donatori. La una din recoltările organizate de Centrul Județean de Transfuzie Bârlad s-au prezantat doar trei persoane.

Începând din data de 9 martie 2022, cetățenii din municipiul Vaslui și comunitățile limitrofe pot dona sânge la noul Centru Mobil, deschis în Cartierul 13 Decembrie din municipiul reședință de județ, în apropiere de SJU Vaslui. Centrul Mobil funcționează în subordinea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad și se află situat pe Strada Ștefan cel Mare, Bl. 413, Sc. B, Parter, Vaslui, (în proximitatea spitalului, la strada principală).

Pentru a se putea face recoltări de sânge la Centrul Mobil Vaslui s-a încheiat un protocol cu Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: