Home » Local » Municipiul Vaslui are nevoie urgentă de încă un cimitir! Sunt speranțe că în 2023 obiectivul să fie realizat

Municipiul Vaslui are nevoie urgentă de încă un cimitir! Sunt speranțe că în 2023 obiectivul să fie realizat

de Dănuț CIOBANU 

Municipiul Vaslui are nevoie urgentă de un nou cimitir. Autoritățile locale susțin că tot mai mulți cetățeni chestionează municipalitatea pe această cerință presantă. Problema este că în acest domeniu legislația este foarte strictă, iar identificarea unui teren care să se înscrie în normele legate este extrem de dificilă.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că înființarea unui nou cimitir este unul din cele mai importante obiective pentru comunitatea locală.

„Toți ajungem acolo mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu rămâne aici! Dar nu avem posibilitatea să ne încadrăm pe lege și să dăm un teren corerspunzător pentru acest obiectiv foarte important. Știți care este situația. S-a discutat și sunt speranțe că în anul 2023 vor fi operate câteva modificări legislative, astfel încât să putem organiza acest cimitir”, a explicat Vasile Pavăl.

Până în momentul în care legislația în domeniu va fi modificată, una din direcțiile  de acțiune este reorganizarea Cimitirului „Eternitatea” într-un făgaș normal. Una din cererile venite de la cetățeni privește vizibilitatea tarifelor care se percep la o înmormântare, pentru ca oamenii să știe ce cheltuieli vor  avea de făcut și, astfel, să se evite surprizele neplăcute.

În paralel, există locuri de veci la cimitirul din Viișoara, unde deja au început să se facă înmormântări cu persoane decedate din municipiul Vaslui.

„Nu a rîmas nimeni neîngropat. Dar e problemă foarte gravă. Și eu dacă mă duc prin oraș mă tot întreabă oamnii când se face cimitirul. Am parcurs cu părintele Chirvase tot ce înseamnă zonă administrativă a Vasluiului dealuri, văi, peste tot. Dar sunt cerințe legislative: cimitirul să fie amplasat la distanța de 150 de metri de locuințe, să nu se facă în zone inundabile etc”, a mai spus Vasile Pavăl.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: