Home » National » Cancelarul Karl Nehammaer consideră votul împotriva aderării României în Schengen „o chestiune de securitate pentru Austria”

Cancelarul Karl Nehammaer consideră votul împotriva aderării României în Schengen „o chestiune de securitate pentru Austria”

Cancelarul Karl Nehammaer a făcut o nouă declaraţie în care explică de ce Austria s-a opus aderării României şi Bulgariei la Schengen, după ce refuzul Vienei a continuat să facă valuri şi a stârnit critici şi neînţelegere la nivel internaţional.

Această abordare a fost o chestiune de securitate pentru Austria, a spus cancelarul, reluându-şi totodată criticile faţă de o politică de azil eronată” a UE şi acuzând presiuni la adresa Austriei. În opinia acestuia, dezbaterea privind migraţia a fost din nou pusă în mişcare la nivelul UE odată cu veto-ul Austriei. Criticile au fost exprimate nu numai de ministrul german de externe Annalena Baerbock, ci şi de guvernele de dreapta din Italia şi Ungaria, cunoscute ca fiind de linie dură în materie de migraţie. De asemenea, România a recurs la măsuri diplomatice drastice şi şi-a rechemat ambasadorul în Austria pentru consultări, scrie Die Presse”.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura