Home » Local » Urmărire pe străzile din Negrești! Un tânăr a fost prins beat la volan, fără permis și cu plăcuțe de la alt autoturism

Urmărire pe străzile din Negrești! Un tânăr a fost prins beat la volan, fără permis și cu plăcuțe de la alt autoturism

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 00:25, un echipaj al Poliției Orașului Negrești aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din orașul Negrești, județul Vaslui, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa pe strada Gării. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, încercând să își asigure scăparea.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliție, până în zona intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Unirii, unde autoturismul a acroșat un scuar stradal și a fost avariat.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 28 de ani, din localitatea Buda, comuna Oșești, județul Vaslui, a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție pentru efectuarea de cercetări.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetările efectuate, s-a mai stabilit și că placuțele cu numerele de înmatriculare aparțin unui alt autoturism, proprietatea unui bărbat din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, autoturismul condus și depistat nefiind înmatriculat pe teritoriul statului român.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”,” conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu număr fals de inmatriculare”.

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 09:15, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE 581, în localitatea Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 37 de ani, din comuna Banca.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 18:00, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 246 A, în localitatea/comuna Ferești,  județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 20 de ani, din comuna Ferești, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că tânărul nu  deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și a împrejurărilor în care tânărul a intrat în posesia autoturismului, spre a fi condus.

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 19:27, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 246A, în localitatea/comuna Ferești, județul Vaslui, au depistat un moped neînregistrat, care circula pe direcția Ferețti – Moara Domnească, condus de către un bărbat de 59 de ani, din comuna aceeași localitate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că tânărul nu  deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ” conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: