Home » National » Emisarul Austriei la București a lipsit de la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu emisarii din țările UE

Emisarul Austriei la București a lipsit de la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu emisarii din țările UE

Emisarul Austriei la București a evitat să dea ochii cu președintele României, în plin scandal legat de veto-ul dat de Viena extinderii Schengen. La întâlnirea ambasadorilor din Uniunea Europeană cu Klaus Iohannis, Austria a fost reprezentată de însărcinatul cu afaceri.

Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu toți ambasadorii din UE aflați în funcție la București. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit luni, la Bruxelles, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe din UE, cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg, la invitația celui din urmă. MAE transmite că România a exprimat deschidere pentru preocupările Austriei privind creșterea migrației ilegale dar ministrul Aurescu a spus că „aderarea la Schengen nu poate fi însă conectată artificial cu alte dosare de care România nu este responsabilă”. Klaus Iohannis a vorbit luni seara despre refuzul Austriei de a permite aderarea României la spațiul Schengen.

Președintele a spus că este „hotărât să ducă lucrurile până vom fi în Spațiul Schengen. Vom continua discuțiile cu partea austriacă și cu CE”. „Acest vot chiar dacă m-a supărat și m-a dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi”, a adăugat Iohannis.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura