Home » Administratie » Muzeul Județean Vaslui va achiziționa servicii de consultanță juridică pentru patru dosare aflate pe rolul instanțelor

Muzeul Județean Vaslui va achiziționa servicii de consultanță juridică pentru patru dosare aflate pe rolul instanțelor

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba achiziționarea serviciilor de consultanță juridică, de asistență și reprezentare de către Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” în litigiile aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui solicită aprobarea achiziţionării respectivelor servicii juridice în cadrul unor dosare instrumentate ca urmare a controlului efectuat de către Curtea de Conturi Vaslui în cursul anului 2021 și a descoperirii unor nereguli de natură penală.

În urma controalelor s-au depistat mai multe nereguli ce au fost urmate de acțiuni în instanță promovate împotriva unor angajați și de plângerea penală nr. 274168/22.04.2021 adresată Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, în urma căreia s-a deschis dosarul penal nr. 2005/P/2021.

„În acest moment, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui are deschise pe rolul Tribunalului Vaslui și al Judecătoriei Vaslui mai multe dosare de o complexitate ridicată, cu prejudicii foarte mari de recuperat și un volum foarte mare de documente, ceea ce face dificilă reprezentarea instituției doar de către consilierul juridic angajat”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Este vorba despre un număr de 4 dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată, respectiv dosarul civil nr. 6951/333/2022, dosarul civil nr. 2018/89/2021, dosarul civil nr. 1045/89/2022, dosarul civil nr. 2142/89/2022. Costul serviciilor juridice se estimează a fi în cuantum de aproximativ 15.000 lei, și va fi suportat din bugetul local al județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*