Home » Culture » Guvernul a alocat o finanțare de 679.482 de lei pentru Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad

Guvernul a alocat o finanțare de 679.482 de lei pentru Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad

Teatrul „Victor Ion Popa” din municipiul Bârlad a primit un ajutor financiar din partea Guvernului României în valoare de 679.482 de lei. Bani au fost alocați în urma repartizării sumelor pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din mai multe judeîe printre care și Vaslui.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. Fondurile se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*