Home » National » Ajutoare alimentare cu viermi pentru localnicii din Maramureș

Ajutoare alimentare cu viermi pentru localnicii din Maramureș

Situație revoltătoare într-o comună din Maramureș! Localnicii au primit ajutoare alimentare plătite cu bani de la Uniunea Europeană, iar prin pungile de orez au găsit insecte. Prefectura Maramureș a deschis deja o anchetă și va verifica toate pachetele din acest program.

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș: Acest lucru a fost și confirmat de cei de la ANSVSA, care în secunda următoare au făcut un control, s-a făcut sechestru pe acele produse și s-a demarat o anchetă. Este vorba de un pachet care s-a rătăcit probabil, din eroarea celor de la societatea de distribuție. Acele loturi verificate nu corespundeau cu lotul care apărea pe această cutie, ca atare, este dintr-un alt lot. Din informațiile pe care le avem este un lot care s-a distribuit în luna martie în altă zonă. Probabil a rămas în depozit și dintr-o eroare s-a încărcat pe acest transport.

O situație similară a fost sesizată și în Sighetu Marmației. Acolo, în orez erau viermi. Toate pachetele distribuite în țară sunt ambalate, sigilate și distribuite de o singură societate, cu sediul în București. Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană ajung la aproximativ 1,18 milioane de români. Fiecare pachet, în valoare de 190 de lei, conține făină, orez, ulei, zahăr, conserve de carne, gemuri și compoturi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*