Home » Local » Liceenii vasluieni au dezvoltat proiecte pentru comunitate în cadrul programului LEADERS Explore©­­ pentru elevi

Liceenii vasluieni au dezvoltat proiecte pentru comunitate în cadrul programului LEADERS Explore©­­ pentru elevi

 

  • Proiectele în comunitate au inclus organizarea unui concert caritabil și a unor activități recreative și de dezvoltare personală pentru tineri
  • Programul LEADERS Explore© pentru elevi a fost organizat anul acesta
    în premieră în municipiul Vaslui

 

 

25 de liceeni din municipiul Vaslui au absolvit programul LEADERS Explore© pentru elevi, desfășurat de Fundația LEADERS în această toamnă, cu scopul de a oferi tinerilor șansa să își descopere potențialul, să își dezvolte competențele de leadership, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice menirea.

În cadrul programului, liceenii au gândit și implementat mai multe proiecte în comunitate, având ca obiectiv să schimbe mediul în care trăiesc, printre care susținerea unui concert caritabil pentru ajutorarea copiilor din familiile defavorizate și organizarea unor activități recreative și de dezvoltare personală pentru tineri ca soluție pentru lipsa alternativelor de petrecere a timpului liber în zonă.

Proiectele în comunitate s-au derulat în perioada 16 octombrie – 26 noiembrie 2022, sub coordonarea unui trainer al Fundației LEADERS, și au fost prezentate în cadrul ceremoniei de absolvire a programului, care a avut loc duminică, 11 decembrie 2022.

Programul a inclus, de asemenea, opt zile de curs cu ateliere de lucru pe teme precum stiluri de comunicare, valori, lucru în echipă, orientare în carieră și discurs public, prin intermediul cărora participanții și-au dezvoltat competențe de autocunoaștere, gândire critică, self-leadership, eficiență personală, inteligență emoțională, abilități de comunicare, capacitatea de a rezolva probleme, de a lua decizii și de a acționa.

Ajuns la a V-a ediție, programul LEADERS Explore© pentru elevi dezvoltat de Fundația LEADERS este un program de autocunoaștere și leadership personal recunoscut de Ministerul Educației, care se adresează elevilor de liceu din toată țara, indiferent de profilul sau specializarea acestora.

Ediția de anul acesta a programului include și municipiul Vaslui, alături de alte 9 orașe din România – Moreni, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Buzău, Târgoviște, Aleșd, Timișoara, Craiova, Sinaia. Programul se desfășoară în format hibrid (fizic și online), și este gratuit pentru elevii de liceu participanți, costurile de participare fiind acoperite integral de partenerii Fundației LEADERS.

 

Concert caritabil organizat de liceenii vasluieni pentru ajutorarea familiilor defavorizate

Peste 130 de persoane au participat la concertul caritabil organizat de opt elevi vasluieni în parteneriat cu Asociația Kiwaniss Vaslui în cadrul programului LEADERS Explore© pentru elevi.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 26 noiembrie 2022 la Centrul de Afaceri din Vaslui și a reunit 15 artiști și trupe locale: Joy of music, Unison, TheGoodTimes, Dance Factory, Sahaidac Alexia, Toma Călin, Gîza Iulia, Mihalache Tudor, Alexandru Beatrice, Pintilie Mara, Șenchiu Ștefan, Sîrghi Teodora, Nițică Bianca, Toma Mara, Sava Maria și Hușanu Andrei.

Fondurile și produsele strânse în urma donațiilor și sponsorizărilor depășesc valoarea de 6300 lei, din care suma de 5000 lei a fost deja direcționată către o familie monoparentală greu încercată din Vaslui, urmând ca produsele să fie donate de către Asociația Kiwanis altor familii defavorizate din zonă.

Echipa de liceeni care a gândit și implementat proiectul este formată din: Alexa Teona-Bianca, Bădrăgan Nicola-Andrada, Bălan Robert, Ciocan Laura-Maria, Coropcariu Tudor-Gabriel, Cotin Miruna Emanuela, Pintilie Ioana-Alexandra, Toma Gabriel-Teodor, elevi ai liceelor „Emil Racoviță”, „Mihail Kogălniceanu” și „Anghel Rugină”.

 

Alternativă de petrecere a timpului liber pentru adolescenții din Vaslui

Sub sloganul „One Time Adventure”, zece tineri participanți la programul LEADERS Explore© pentru elevi provenind din liceele „Emil Racoviță”, „Mihail Kogălniceanu”, „Ștefan Procopiu” și „Anghel Rugină” din Vaslui au organizat pe data de 19 noiembrie 2022 o serie de activități destinate adolescenților din zonă sub forma unui concurs care le-a testat participanților abilitățile de comunicare, de muncă în echipă, de logică, de orientare în spațiu, dar și ambiția, tăria de caracter și competivitatea.

Probele au fost diverse și au inclus dans, matematică, origami, rebus sau memorarea și recitarea unei poezii în limba franceză, obiectivul echipelor participante fiind acela de a parcurge integral un traseu prestabilit și de a ajunge primele la linia de sosire. În total, opt echipe de adolescenți au participat la concurs.

Prin punerea în scenă a acestui eveniment, liceenii vasluieni și-au propus să atragă atenția cu privire la necesitatea organizării unor activități și programe de dezvoltare personală dedicate tinerilor din municipiul Vaslui, ca alternative de petrecere a timpului liber.

Echipa de liceeni care a dezvoltat proiectul este formată din: Cochileț Amalia-Mădălina, Luncanu Alexandra (Liceul Emil Racoviță); Burghelea Roxana, Copacinschi Raisa, Cozma Teodora, Olaru Ana-Maria (Liceul Mihail Kogălniceanu); Borș Bianca-Miruna, Dulan Laura, Ioniță Octavian (Liceul Ștefan Procopiu); Mititelu Anda (Liceul Anghel Rugină).

Mai multe informații despre programul LEADERS Explore© pentru elevi desfășurat de Fundația LEADERS sunt disponibile aici.

***

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Social media: LinkedIn, Facebook, Instagram

www.leaders.ro

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: