Home » Administratie » Primăria Vaslui a dat lovitura! Finanțare de peste 36 milioane de lei pentru construcția de case pentru tineri

Primăria Vaslui a dat lovitura! Finanțare de peste 36 milioane de lei pentru construcția de case pentru tineri

Ministerul Dezvoltării a dat undă verde mai multor proiecte pe componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Printre altele, unul din contractele încheiate vizează construirea de locuințe pentru tinerii din municipiul Vaslui. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 36.025.303 lei.

Recent, Consiliul Local Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară, proiectul „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui”. Proiectul a fost votat în unanimitate în vederea finanțării acestuia în cadrul PNRR, Componenta 10.

„Pe fondul local, pentru orașele reședință de județ sunt alocate sume prealabile și trebuie depuse proiecte. Fondul local din municipiul Vaslui are alocată suma de 12 milioane de euro, pentru care trebuie depuse proiecte. Am analizat în executiv și propunem contrucția de 100 locuințe pentru tineri. Vor fi 40 de apartamente cu o cameră, 40 de apartamente cu două camere și 20 de apartamente cu trei camere”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Apartamentele vor fi construite în Zona Industrială, lângă blocul de locuințe sociale care este acum în construcție și care este finanțat de CNI.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: