Home » Administratie » Război total între foștii și actualii liberali din CJ Vaslui! Amendamentele propuse de PNL au fost respinse

Război total între foștii și actualii liberali din CJ Vaslui! Amendamentele propuse de PNL au fost respinse

de Dănuț CIOBANU 

Alocarea către UAT-uri a sumei de un milion de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale a provocat dezbateri aprinse în ședința Consiliului Județean Vaslui. Liberalii au acuzat conducerea CJ-ului că repartizează fondurile în teritoriu într-un mod subiectiv și favorizează primarii de o anumită culoare politică. În schimb, multe comune din județ nu au primit în anul curent niciun leu.

Consilierii județeni PNL au enumerat mai multe UAT-uri care nu au primit bani de la Consiliul județean (CJ) Vaslui. Este vorba de comunele Tăcuta, Dimitrie Cantemir, Boțești, Văleni și Costești. Pentru aceste comunități liberalii au depus câte un amendament, prin care au cerut diminuarea sumelor de la UAT-urile propuse de CJ Vaslui și alocare de bani către aceste comune.

„Aceste comune nu au primit niciun leu. În comuna Boțești este un centru social, iar autoritățile locale nu mai au bani pentru pâine. Nu fac față cheltuielilor cu hrana. Primăria Boțești are datorii de 65 de milioane de lei către Episcopia Huși. Acolo 25 de copii și 50 de bătrâni primesc zilnic o masă caldă. Fac un apel către toți cei care au fost vreodată liberali să sprijine aceste comune cu care altădată erau în legături foarte bune. Vă rog pe toți colegii să sprijiniți aceste comune și să le acordăm un sprijin”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

În timpul citirii acestor amendamente, Marius Arcăleanu, consilier județean, a spus inițiatorilor că s-a săturat de toate aceste amendamente, care nu vor  fi sprijinite niciodată de majoritatea din CJ Vaslui. Gheorghe Viziteu i-a răspuns că, dacă nu vrea să mai audă de aceste amendamente prin care se solicită fonduri pentru comunitățile locale, atunci să își dea demisia din CJ Vaslui, deoarece l-a văzut la depunerea unor coroane de flori reprezentând un alt partid.

Dan Marian, vicepreședintele CJ Vaslui, a intervenit în discuții și a susținut că Marius Arcăleanu are dreptate. Din acel moment, Liviu Iacob, consilier PNL, a repetat în continuu pe un ton ridicat către Dan Marian: „Faci de rușine CJ Vaslui din calitatea ta de vicepreședinte”.

Cum Dan Marian a încercat să își susțină argumentele fără succes, schimbul de replici a fost oprit dă Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

„Noi îi susținem pe cei aflați în dificultate, dar nu suntem obligați. Au bugetele echilibrate. Am fost nepărtinitor. Ce culoare politică a avut primarul nu a avut importanță în alocarea de fonduri. Vom acorda sprijin tuturor UAT-urilor. Acordăm oamenilor de acolo, nu primarilor”, a spus Dumitru Buzatu.

După ce au fost supuse la vot, cele cinci amendamente ale liberalilor au fost respinse și a fost votat proiectul de hotărâre așa cum a fost redactat inițial.

Lista UAT-urilor care au primit fonduri este următoare: Huși – 200.000 lei; Ciocani – 200.000 lei; Dodești – 150.000 lei; Grivița – 150.000 lei; Puiești – 150.000 lei și Ștefan cel Mare – 150.000 lei.

Banii sunt alocați pentru finanțări de proiecte locale, cofinanțare la proiecte cu finanțare nerambursabilă precum și pentru acoperirea unor cheltuieli de funcționare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*