Home » Local » Peste 31 de milioane de lei pentru înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane din municipiul Vaslui

Peste 31 de milioane de lei pentru înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane din municipiul Vaslui

Municipiul Vaslui a câștigat o finanțare în valoare de 31.012.025 de lei pentru înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane. Banii sunt alocați prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectele incluse pe această linie de finanțare vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice etc.

„Pe fondul locativ este obligatoriu realizarea a 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Pentru diferența de până la 12 milioane de euro care ne este alocată vom achiziționa 10 mijloace de transport electrice”, spunea Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Condiţiile de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10 prevăd ca pentru toate tipurile de solicitanţi, la orice proiect depus pentru oricare dintre investiţiile prevăzute în cadrul acestui apel, este prevăzută automat o alocare suplimentară pentru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, care vor fi achiziţionate centralizat de Ministerul Dezvoltării.

Astfel, este obligatoriu ca în cadrul fiecărei prime solicitări de finanţare depuse de un beneficiar să fie prevăzută instalarea unui număr de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Pentru municipiile reşedinţă de judeţ, numărul minim de staţii este 45. Minim 25% vor avea o putere de cel puţin 50 kW, iar restul staţiilor vor avea o putere de cel puţin 22 kW.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: