Home » Local » Cetățenii au cerut, iar Transurb s-a conformat! Două stații noi de autobuz în municipiul Vaslui

Cetățenii au cerut, iar Transurb s-a conformat! Două stații noi de autobuz în municipiul Vaslui

Având în vedere solicitările unor cetăţeni şi a necesităţii Transurb Vaslui, a apărut utilitatea de înfiinţare a unor noi staţii, pe strada Ceramica şi în cartierul Moara Grecilor pe strada Oituz.

Astfel se propune înfiinţarea următoarelor staţii: pe strada Ceramica, în zona intersecţiei străzilor Ceramica cu str. Fagului (DJ 207H) pe ambele sensuri; pe strada Oituz, în cartierul Moara Grecilor, în zona intersecţiei străzilor Păcurari cu strada Oituz, în dreptul imobilului nr. 22.

Solicitările au fost puse in discuţie, analizate şi aprobate în şedinţa comisiei de circulaţie. Prin urmare, Direcţia de Gospodărie Urbană (DGU) a întocmit şi înaintat pentru acordarea avizului de către Poliţia Rutieră, documentaţia tehnică nr. 169554/2022 privind înfiinţarea a două staţii de autobuz.

În urma analizării documentaţiei elaborate, Biroul Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vaslui a acordat avizul favorabi pentru înfiinţarea a două staţii de autobuz în zona intersecţiei străzilor Ceramica cu strada Fagului şi respectiv pe strada Oituz, în cartier Moara Grecilor, în zona intersecţiei străzii Păcurari cu strada Oituz.

Prin urmare, autoritățile locale vor lua măsuri pentru instalarea, aplicarea şi întreţinerea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei, conform standardelor în vigoare referitoare la procesul tehnologic şi soluţiile tehnice de execuţie pentru amenajarea staţiilor de autobuz în cauză.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*