Home » Local » Furt auto ingenios! A încercat să treacă vama la Albița, după ce a dezmembrat autoturismul marca Rover

Furt auto ingenios! A încercat să treacă vama la Albița, după ce a dezmembrat autoturismul marca Rover

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, care intenționa să transporte în R. Moldova un autoturism marca Rover dezmembrat, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 18 decembrie a.c, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară,  conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 49 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport,ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit că bărbatul transporta și părți componente provenite dintr-un vehicul dezmembrat.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența acestora din urmă, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că părțile componente transportate provin dintr-un autoturism marca Rover, an fabricație 2020, dezmembrat, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, semnalare introdusă de autoritățile italienela data de 11.07.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transportă bunurile în cauză din Italia, în R. Moldova, la rugămintea unui bărbat ale cărui date nu le cunoaște, contra unei sume de bani și că nu are cunoștință despre proveniența acestora.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar componentele auto, în valoare de 100.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: