Home » Local » Amenzi grele pentru angajatori! Noi acțiuni ale ITM Vaslui împotriva muncii la negru

Amenzi grele pentru angajatori! Noi acțiuni ale ITM Vaslui împotriva muncii la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a realizat nu mai puțin de 106 controale în domeniul relațiilor de muncă.Astfel, din cele 106 controale efectuate în luna noiembrie, 102 controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 24 angajatori, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna noiembrie a fost 306.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 231 de măsuri de intrare în legalitate.

„În luna noiembrie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată un numar de 7 angajatori fiind identificate 13 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna noiembrie fiind de 270.000 lei”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

În paralel, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au efectuat vizite de inspectie la 73 de angajatori şi au încheiat 73 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, în luna noiembrie 2022 au fost constatate 83 de neconformităţi.

Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 42 de angajatori, fiind aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 2 sacţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 12.000 lei.

Tot în luna noiembrie 2022 au fost comunicate de angajatori, un număr de 4 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: